Försenad helgrapport
Tuesday, February 28, 2006
Fredag: Titta på kantband och köpa tyger med föreningen, vi kommer att spela Administrationen på Kastaria. Jättekul! Avsluta kvällen hos en kompis i hans nya lägenhet. Inflyttnignsfest av en annan karaktär, innan möbler flyttats över. Ta med picknick och något att sitta på. Fastnade i en lång och väldigt givande diskussion med en som också ska med på kastaria och kom på en grymt cool intrig och en bra bakgrundshistoria till min kraktär. Nu har hon ntigen fått lite mer kött på bena.

Jag kommer att spela Dekan (högsta chefen i Guds Öga, en av de två huvuddelarna i Administrationen) hennes nåd Biskopen Inés Dieudonnée, Livets Nyckel och personlig rådgivare samt arkivarie åt Kardinal Camille. Detta kanske inte säger så mycket för er som läser men för mig betyder det att jag måste trycka in den kastarika bibeln så att jag kan den mer eller mindre utantill, 79 sidor och göra riktigt snygga kläder. Grymt kul!

Lördag: Sova! Sedan göra mig i ordning och skriva lite mer kastariska siffror som läggs upp på forumet. Trevlig vinfest med vattenpipa i skönt sällskap. Två timmars sömn på natten.

Söndag: Trycka den kastariska bibeln i 45 exemplar på Sveroks kansli, vi är grymt nöjda! Den blev jättesnygg! Sedan sydda vi massa och klippte i väldigt snygga tyger för att kuna göra våra kläder till just kastaria.

(Måndag: Gick på årsmöte och blev vad till ordförande i en annan förening, superkul! och sedan plugga. Det gick faktiskt ganska bra och hem för att sova.)

Idag vaknade jag efter 4-5 timmars sömn och bestämde mig för att det kanske är dags att prioritera mig så jag sket i lektionen och gör massa saker som jag brode gjort för länge sen. (armen är fullskriven). Ska ringa verkstäder också. Nu är det dags för frukort!

------

senare: Nöjd. Jag har gjort allt på min fullklottrade arm och dessutom städat här hemma. Iväg för att pyssla vidare. Ikväll blir det friformsrollspel! Klappar sig själv på huvudet.
Sorg
Tuesday, February 28, 2006
Sorg och stor saknad för mitt (läs: vårat) älskade Paragraf 19 lajv som sorgligt nog lades ned när vi insåg att vi inte hade 6 timmar att ägna åt P19 varje dag. Saknar. Jag har haft det här prodjektet i mer eller mindre aktiva faser under de senaste fyra åren. Men vi ville inte göra ett halvdant lajv utan antingen gör vi det så bra det bara kan bli eller så lägger vi ned innan vi angaserar ännu mer människor.

Sattsar nu på styrelsen och andra lajv + föreningar. Och inte minst skolan. Den har fått alldeles för lite uppmärksamhet. Prodjekten samlas runt mig och nu kanske jag har tid att arbeta av dem, har tid att sy och att träffa vänner men det hade varit värt och det har varit värt att jag lagt och skulle lägga ned på Paragraf 19. Det känns som man har förlorat ett barn eller en partner. Som tur var är vi i arrangörsgruppen rörande överens och har verkligen inte grälat. Det känns i alla fall väldigt skönt. Och om jag inte hade dragit med en annan polare så hade vi aldrig kunnat bli "bästisar" vilket hade varit väldigt synd eftersom han betyder väldigt mycket för mig. Vi sitter och skissar på ett mindre anträngade minilajv i en värld vi känner oss väldigt bekväma i.
besiktningen
Tuesday, February 28, 2006
Jävla vekrstäder! Japp, dags för besiktning av bilen. Ingen fara tänkte jag och tycker alltid att det är bra att få reda på en gång om året vad det är för fel på bilen. Detta var på torsdag.

För höga avgasvärden och ojämna bromsar bak. Till bilverkstaden där de konstaterar att ena bakcylindern läcker, sånt är inte bra. Byta cylindrar och bromsbackar, minst 2500kr. Men sen kommer det roliga, den ena verkstaden kunde inte ens mäta avgasvärderna men var o andra sidan grymt mysiga och snälla. Bra service! De ville inte heller ha något betalt för att undersöka bilen. Den andra verkstaden ville ha betalat när de undersökt den färdigt och när jag påpekade att det våre bra till nästa gång att de sa vad en undersöking kommer att kosta så blev de bara förbannade och sa åt mig att hämta bilen. Idag kan man inte lita på någon bilverkstad punkt. Så enkelt är det. Man måste själv jämföra och hålla huvudet kallt.

Denna andra verkstad ville inte heller undersöka färdigt eftersom de påstod att motorn blev för varm, något som vi aldrig upplevt som problem. Och vi vet ju alla att katalysatorn behöver lite tid innan den blir varm och fugnerar som bäst, det kan vara därför avgasvärderna varför höga för att besiktiningsmanen inte körde bilen tillräkligt länge. Men vi hade tydligen ingen kylarvätska kvar i bilen så Staffan åkte till macken och fyllde på. Hoppas att kylaren inte läcker men det skulle iofs kunna förklara både det ena och det andra. Bilverkstaden tyckte att vi skulle låta dem byta vattenpumpen och kamremmen, något som jag kan göra själv och inte behöver deras hjälp för, för den trevliga summana av minst 3500kr. Sen kunde de undersöka bilen igen och kolla om det var det som var problemet för så skulle motorn inte vara så varm längre, alltså kunde det komma ännu fler problem efter det. Förbannad. När jag nämde att jag var osäker eftersom vi aldrig har upplevt de prolemen och helst inte ville betala minst 1800kr i bara arbetskostnader för att få det gjort så blev han sur igen och tyckte att jag kunde gå till en annan verkstad. Japp, det tycker jag med!

Idag ska jag sätta näsan i en bok om min älskade lilla golf och ringa runt till lite verkstäder. Kolla reservdelar och så åker vi eventuellt ner till småland för att lämna morsans dator och kunna meckamed bilen där nere. Byta ut vattenpumpen och kamremmen. Lite pilligt men inte omöjligt. Kanske behöver göra något åt kylaren. Krockade ju för ca två år sen och vi fyllde på vätskan då. Det kan vara att den läcker långsamt och vi därför måste byta ut något där. Men förra året på besiktningen så var det inga problem. Då bytte jag bromskrivorna fram och satte dit två små glödlampor för registreringsskylten bak.

Nåja, dags att gå till "arbetet"!
Finanspolitik vs. Penningpolitik
Wednesday, February 22, 2006
Ja! Jippi! Mina två favorit ämnen eller...? Nej, jag tycker att det är omöjligt att hålla reda på vem som är vad. Det går helt enkelt inte. Precis lika lite som det går att hålla reda på vad som är vänster eller höger. (På uppkörningen som skrev jag det på händerna.)

Jag vet vad de handlar om, jag förstår hela principen bakom med bland annat påfyllning oh avtappning inom det inre ekonomiska kretsloppen, jag bekriper konjukturerna, inflationen, hur reporäntan fungerar och att Riksbanken sätter den men vad som hör till vilken politisk gren funkar inte. Skrev ett prov igår kväll där de hade med sånna frågor och vet att jag hade fel. Irriterande. Surt.
Krig
Wednesday, February 22, 2006
Krig är onda. Så enkelt är det. Grälade i ett par timmar med min samhällslärare idag som påstod att det finns en god och en ond sida i krig. Jag öppnade självklart, dum som jag, munnen och sa att jag inte höll med. Vinnaren skriver historien alltså är det den andra sidan som alltid är den onda. Kring är onda men det finns ingen sida som är mer rätt än den andra. Visst jag tycker inte om Hitler och vad han gjorde men man måste se det på ett sörre perspektiv. Stalin var inte heller direkt någon hjälte tvärtom så var han mist lika "ond" som Hitler och hade dessutom ihjäl mer människor men eftersom han dödade sitt eget folk så är det ingen som höjer ögonbrynet åt det.

Vi frågade läraren vem han tyckte var den goda och den onda mellan Stalin och Hitler, han skrattade lite och tyckte att det var ju ändå Hitler eftersom nasismen måste ju vara som citat: "Mordern Satanism". (Här ser jag bara rött och blir fly förbannad men hinner behärska mig innan jag hamnar i nästa stora disskution om att inte lärare ska framföra sina åsikter och att satanismen är en religion som inte ska pressas ned. Även om jag inte själv är satanism så är det väl dumt att pressa ned någon annan i skorna vilken åsikt eller religion de än har!?).

USA är inte hjältarna som försöker räda världen de är minst lika onda som Saddam! De hjäpte dessutom att sätta honom vid makten ifrån början! När de senare behöver en syndabock för 9 11 så förösker de knyta ihop Saddam med Bin Ladin, de har inget med varandra att göra. Många människor har dött under kriget som USA startade och många människor som de trodde var terrorister har dött och behandlats fel i fångenskap. Inget krig kan rättfärdigas och inget krig är gott. En rebell är även en terrorist, det beror bara på från villket håll du ser honom.

Det finns ingen universiell sanning. På slutet av lektionen sa jag nämligen att om Hitler hade vunnit kriget så skulle vi ju tyckt att han var den som var den goda men då kontrar min lärare med att då hade vi ju levt i en lögn. Men det går inte ihop. Det finns många miljoner versioner av sanningen. I min världsbild, som jag upplever som sann och riktig, finns det till exempel ingen gud men det gör inte att miljoner Kristna automatiskt lever i lögn även om jag kan uppfatta det så. Sanning och lögn på högre nivå än den som vi uppfattar exesterar i teori inte.

Så arg så jag skulle kunna gå i bitar. När lektionen var slut så erkände däremot läraren att jag kanske hade en påäng. YES! Men jag är fortfarande arg. Jag tycker inte att en lärare ska lära ut sina egna åsikter.
Trots nosen
Monday, February 20, 2006
Irriterande näsa, snytigt mig massor idag men jag har verkligen inte tid för förkylningen längre utan körde på som vanligt idag - trots nosen.

Läkartid imorse, återkoll angående ljusterapi. Har ju inte hunnit gå någonting på en månad eftersom jag har varit sjuk och inte haft tid. Läkaren sa mer eller mindre att jag skulle skaffa bra rutiner och komma tillbaka för att prata med honom hur det har gått om 6 veckor. Morr var min första tanke men självklart har han rätt. Det finns inget som slår bra rutiner, "det finns inga genvägar fram till det perfekta ljudet, dårå" som Farbror Barbro brukar säga. Eller i mitt fall, det finns inga mediciner som kan ge mig mer ork i längden. Det kommer jag hara att få genom att skaffa mig bättre rutiner, träna mer regelbundet, äta bättre, ha "egen" tid, inte stressa för mycket, säga nej till saker o ting, göra läxor i tid, ta hand om mig själv och så vidare. Att det bara ska vara så svårt att få alla saker att fungera samtidigt!

Åkte för att plugga hos en kompis sen, skönt sätt att sitta med en osynlig pekpinne på varandra i 20 min i taget för att faktiskt sätta ögonen på boken och läsa! Trodde inte jag kunde vara så disciplinerad men det gick, efter 20 min så är det 10 mins paus för att sen börja om från början igen. Fick mycket gjort, prov imorron kväll. Ska plugga mer imorron.

Skrev långa listor med allt som behöver sys inför lajven i sommar. Inte så farligt som jag trodde. Ångesten för det stora grå molnet av obehag släpper när man ser vad det är som faktiskt behöver göras. Vi har dessutom hittat våra lajvsänger och har tillgång till en paviljong. Sova skönt och torrt.
sur
Saturday, February 18, 2006
Massiv hududvärk och feber. Har inte tid eller ork för en förkylning. Nog klagat för denna gången.
Seglivat
Saturday, February 18, 2006
Gah! Igår morse vaknade jag och tyckte att det var dumt att jag missade morgonlektionen för jag kände mig frisk och tämligen bra. Hade några casting samtal på kvällen och började känna mig halvkrasslig igen men ignorerade det. Imorse vaknade jag med ett dubbelt så stort huvud och en prakförkylning. Fan! Jag som trodde jag var frisk. Trött tankar, seglivad förkylning. Undra om den någonsin går över eller om jag bara ska ignorera den med?

Ännu ett lajv som jag trodde att jag inte skulle åka på har dykt upp igen. Ytterst intressant trotts att det inte är min grej alls egentligen. Men va fan!? Inte allt för dyrt och mer lajv till mig! Eller hur var det med tid och sånt? Hmm...

Paragraf 19 väcker mig numera på morgonen med en ångestklump och onda drömmar från natten. Kommer vi någonsin hinna bli klara? Tänkte sätta en del dagars arbete på det hela efter provet på tisdag. Behöver egentligen plugga engelska också men jaja, kanske får tid (läs: ork) över till det med.

Trött på vintern, jag vill ha sol och värme! trött på att alltid bli såhär om vintern. Vill verkligen utnyttja hela året och inte fastna i orkeslösheten på vintern.

Note to self: Tro aldrig att en förkylning som kommer på vintern går över förens våren verkligen har kommit. Och flytta till ett land där du kan "leva" hela året.
Trust
Thursday, February 16, 2006
Tillit går båda vägar. När man brutit mitt förtroende så har jag extremt svårt att lita på något igen, i vilken situation som helst. Glömma, lämna, skita i... Saker jag i normala fall kan se skillnad på men efter ett tag betyder de samma sak. Vänner, familj, bekanta, kära. Det spelar ingen roll vem du är, jag litar blint på dig tills du brutit ett löfte, förbrukat min tillit en gång för mycket. Att vinna det åter tar lång tid. Alldeles för många gånger har folk gjort mig besvikna, nu är utgångsläget inte samma som förut. Jag har en gång kunnat lita på alla människor i min närhet, man lär sig av sinna misstag. Reslutat: jag litar knappt på någon, även om de bevisat motsattsen. Vissa dagar är bättre men så händer det igen och man frågar sig själv, är det värt det?

Note to self: En sak som alltid fungerar är "/ignore"
Fortfarande förkyld
Wednesday, February 15, 2006
Snörvlar, snyter mig och nyser. Mitt huvud fungerar nästan idag men det är ändå jobbigt att tänka klart en tanke och att genomföra något. Tagit ledigt ifrån verkligheten idag med. Behöver verkligen massvis med tid och ork för att klara av allt nu. Skola, Kastaria oh framförallt Paragraf 19. Nog klagat, pyssla och sova.
Sy-dag
Tuesday, February 14, 2006
Kännde mig förkyld när men satte det på "/ignore". Har inte tid. Plockad ihop alla sysaker inklusive min symaskin och begav mig till Odenplan. Sydde hela dagen, fick mycket gjort och försökte desperat lära andra i gruppen att det går att sy kläder även utan mönster. Det år ill och med bättre ibland. Kom hem sent och somnade till Staffan som läste högt ur "Neverwhere" (av Niel Gaiman). Eller nja, jag kan inte komma ihåg att jag hörde mer än några få meningar.

Natten var orolig och när jag ännu en gång vaknade upp med ont i halsen och täppt näsa så bestämde ajg mig för att stänna hemma idag. Ingen skola, ingen pluggträff i stan och ingen träning ikväll. Äta gröt och skriva på bloggen. Leta näsdukar och glo på film. Sova, äta mera, sova igen och kanske ta ett varmt bad. Jag längtar efter solen. Har inte tid med en lång förkylning, hoppas jag hinner stoppa hela utbrottet om jag tar hand om mig själv i tid.
Försenad helgrapport
Tuesday, February 14, 2006
Fredag: Skolan sög eftersom vi gick igenom exakt samma sak på A-kursen men det gjorde inte så mycket för jag kunde sitta med Paragraf 19 boken och skriva intriger. Åkte hem där en sömning vän väntar på mig och vi somnade båda om. På kvällen blev det film, "Saw". Staffan var tyvärr inte hemma så min vän fick ta hand om en stackars skräcklslagen jag och tända alla lampor i hela lägenheten.

Lördag: Vakna med ett ryck och tyckte att nått var annorlunda. Jag tittade ut ur fönstret och såg en strålande blå himmel. Jippi! Smög ut ur sänger, kastade på mig massvis med varma kläder och hade min egen ljusterapi. Trädgården var full av snö och en halvtimme senare så kändes allting bättre. Pysslade sedan lite till "Prinsess Mononoke", kan aldrig se den för många gånger. På kvällen blev det förfest och sedan det efterlängtade VNV Nation. Fan, vilken underbar konsär! Stod i vanlig ordning näst längst fram efter att ha tagit till attetyden "men jag är ju så liten (, och söt...)". Funkar varje gång! Sköna människor och Skön stämning!

Kvällens komentar: "You two should get separate rooms!"

Sjöng "Små grodorna" och "Min hatt den har tre kanter" för full hals och hade verkligen otroligt roligt. Lagom full, väldigt lycklig och mycket dansande.

Köpte biljetter till Convenant den 1 april. Längtar!

Efter konsären är det mindre trevligt eftersom mina polare valt att dumpa mig utan och jag hittade dem verkligen inte. En halvtimmes letande senare och en uppgiven, fortfarande förfest lullig jag går till tunnelbanan med ett par gamla vänner jag hittade istället. Ringer en annan vän som ockå skulle sova över i stan och hammnar, mot alla odds, på samma tunndelbana. Det var tur för det fanns många väldigt vidriga typer ute denna natt och jag hade nog alldeles för kort kjol på mig.

Träffade en verkligen skum uteliggare som stod och pratade med en annan hemlös som sålde "Situation Stockholm". (I vanlig ordning så har man aldrig pengar till den trotts att det är ett jättebra initiativ.) Uteliggaren säger något i stil med:

"Men nu ska du inte överinterllektuelisera detta...! Du tjänar kontanta medel på ditt sätt och jag tjänar kontanta medel på mitt sätt." Han vinglar till och stanken från hans svarta soppsäck med tomburkar är total. Dessvärre så tror jag att det inte bara var det som luktade. Han var verkligen komisk. Den andra hemlösa personen tyckte vi synd om. Ska inte samhället kunna ta bättre hand om människor? Maklöshet.

Senare inser vi att våra sovplaner är sorligt förstörda och vi måste ge oss av igen, hem till mig. Två timmars resväg extra i den svinkalla natten. SL´s reseguide skickar oss först till Svedmyra, denna metropol, och ber oss ta en buss till Sergels torg därifrån. Och mycket riktigt så passerar vi stället vi började på så när som på ca 100 meter. Muttrar. Att de aldrig kan få mig från punkt A till punkt B på lättast och snabbast sätt?

Och vad är oddsen? Jag började instiktivt leta efter "Dolda kameran" eller så kanske det var ett ARG för som sagt vad är oddsen att vi springer på samma jobbiga uteliggare en gång till?? Måste nog beskriva denna osannolika människan lite först. Ca 2 meter lång, en stor svart soppsäck med tomburkar, illaluktande och det väldigt skumma och väldigt skrämmande konstanta fånleendet. Han börjar direkt att moppsa upp sig mot busschauffören och pratar väldigt långsamt samt slänger sig med ord som man inte hört på väldgit länge eller inte kan tro att en sån människa använder sig av. Busschauffören försöker få mannen att sätta sig ned men han vägrar. En del tvärnitar senare så gick han längre bak. Men fortsatte att irritera busschauffören så att denne bromsar hårt igen och försöker slänga ut mannen. När det inte går så hotar han med att ringa polisen. Till slut går uteliggaren av och vi ligger dubbelvikta av skratt. Det kändes ännu mer som ett ARG (Alternate Reality Game) när chaffisen bara hotar med att ringa polisen och faktiskt inte gör det sen.

Var hemma kl 6 på morgonen.
Mera
Thursday, February 09, 2006
Borde verkligen blogga mera. P19 tar upp mycket av min tid, resten tar kastaria och skolan. Sett "väggen" den här veckan. Kämpar med att orka mer och utvidga min horisont.

gårdagens lärdom: "jaha, när jag mår illa på det där sättet så betyder det att jag är jättehungrig"

(Har som vanligt glömt att äta när jag ska och prioriterat annat istället.) Men faktum är att jag arbetar aldrig så bra som när jag är hungrig, gärna innan frukost tidigt på morgonen.

skyndar iväg i ett moln av stress, hunger. (Fan, fortfarande ont i magen efter insättningen men "de" säger att det kan vara så eftersom jag inte fött barn.)
Att hitta rätt
Wednesday, February 08, 2006
Så nu kommer ytterligare ett inlägg om att hitta rätt sak men jag måste faktiskt säga att det är grymt frustrerande när man hittat det perfekta och sen inte kommer ihåg var man köpt det.

Sprang omkring 5 timmar på stan igår för att hitta ett par stumpbyxor, ska inte vara så svårt tänkte jag men - NEJ! Om man vill ha några som håller längre än 10 min så får man snällt pynta ut mer än det dubbla på vad de skulle kostat annars. Har ett par hemma som jag tänkte att jag vill ha fler av eftersom de börjar gå sönder. Letade igenom alla butiker och hittade dem ingenstans, gav upp och köpte några som jag trodde skulle vara bra ändå. Men nej, de är jättefel. Trotts att de är 6 storlekar för stora på paketet och är tillräkligt stora på så sitter de åt helvete fel. Gah! Jag har börjat ett register längst bak i min kalender där jag antecknar villka som är bra och villka som är dåliga. Förbannat trött på att köpa fel. Det går dessutom inte att lämna tillbaka sånna saker. Register krig.
Fly
Monday, February 06, 2006
Idag var det extremt viktigt att sy ett par fickor på mina byxor. Att det tog mycket mer tid än planerat gjorde inte heller något, det är ju sånt som händer när man syr. Istället för allt det borde jag verkligen plugga och arbeta med Paragraf 19. Nåja, imorron är en dag till?

Någon håller redan en pekpinne åt mitt håll och tvingar mig att plugga, kanske det hjälper eller så blir jag ännu mer distraherad.

Oj, titta! Jag kan vika tvätten!
CSN
Monday, February 06, 2006
Pengarna borde ha kommit den 10:de Januari, men de hade skickat fel papper. Många turer senare och påskrivningar, bråkande samt planerade massbombningar så kommer pengar nu den 8:de Februari står det på sidan ialla fall. Det ska bli mycket intressat om de finns på vårat konto då.

Det är dessutom mer lönsamt att gå på soc eller försökringskassa-pengar. Ca 500:- mer i månaden men sämre framtid. Hur skumt är inte det? Borde inte studenter få mer pengar? När man faktiskt vill göra något med sitt liv? Idioti! Studerande är ju ofta också en väg ut ur arbetslösheten. Och denna ständiga stress om pengar på sommaren o över jul, varför kan man inte låna hela beloppet då istället? Jag kan förstå att de inte vill ge en bidrag när man inte pluggar men jag skulle gladeligen betala tilbaka lånet om jag bara fick slippa stressen på sommaren. Dessutom är det ju ett glapp mellan den fösta lönen, om man hittar ett sommarjobb, och csn pengarna. Mystiskt. Jag trodde det var bra att vi pluggade, kanske jag har fel?
Belöning
Monday, February 06, 2006
Det lönar sig att avstå från all fel mat och allt godis (förutom 70% chocklad), belöningen kommer fortare än man tror.

Kaoset känns avlägset och nästan glömt, trotts att det är fel. Borde berarbeta saker som är fel. Måste ta tag i plugget igen. Måste hitta orken. Grymt sugen på att åka till småland för att hälsa på morsan och hennes galna hund Emil. Får se hur jag gör ikväll. Borde egentligen koncentrera mig på skolan och allt det som står antecknat på min arm.

Pysslar med massvis med onödiga saker istället, som vanligt.
Mörk chocklad
Sunday, February 05, 2006
Lugn igen, smärtan har slppt och stormen har dragit förbi. Natten var tung och drömlös. Egen tid för samlade tankar och rött ompysslande. Denna vecka har varit tyngre än jag väntat mig även om jag inte trodde att den skulle bli lätt. Nästa vecka måste bli bättre.

Mörk chocklad är inte gott men det är bättre än ingen chocklad.

Tadden har fått en knöl till som börjar växa. Bäst före datumet är långt överskridet men fortfarande så är det smärtsamt när tiden kryper iväg. Detta är hans fjärde knöl, de andra har gått bort och precis som denna alla varit på exakt samma ställe.

(Bilden är på min saknade Keneda & Taji "Tadden" i deras hängmatta.)

Sömn, sova, säng. Tadden behöver mysas med och imorron är det ljusterapi!
Instant Pain
Thursday, February 02, 2006
Att tänka sig en veckas mensvärk som komprimeras till 30 sekunders fullkomlig smärta med grymma eftervärkningar är inte kul. Möjligen jämförbart med ett hårt slag i magen fast smärtan kommer liksom innifrån. Inte så konstigt att de inte nämde det för mig, då skulle jag nog inte gått dit. Trodde jag var tuff, kunde klara av smärta efter många års kampsporttsträning, piercingar och tattueringar men idag var jag nära bristningsgränsen.

Hoppas nu att jag valde den som är bra för mig av de två som finns ute på marknaden, 50% chans att jag måste göra om allt! (Hormon eller koppar). Och jag hoppas verkligen att det fungerar överhuvudtaget som det ska så att jag slipper läbbiga biverkningar. Nåja, nu håller färgen på att vandra tillbaka till mina kinder och smärtan släpper aningens. Känns ungefär som tandvärk i magen nu. Varför är det alltid vi tjejer som måste knapra piller, sätta in stavar eller spiraler? Den dagen de kommer ut för killar är den dagen jag släpar Staffan till mottagningen.

Försöker lära mig att tycka om mörk chocklad, den är inte lite dålig som ljus. Svårt men bättre än helt utan. Väldigt beskt.

Note to self: Om allt går bra och den sitter i hela tiden så ta den som sitter 10 år istället för 5 år nästa gång så slipper du göra om det så ofta.
SMS
Thursday, February 02, 2006
Koffein-hög och supertrött slutade dagen igår. Ignorera att inte orka. Ignorera att vara trött. Många möten och mycket att hålla reda på, hela vänster underarm och hand står fullskriven. Men det gick. Trotts allt.

Tänker försöka låta bli att fråga mig själv hur jag mår förens i Augusti, då har lajvsesången lagt sig och om allt går bra sitter jag på Gotland med ett glas vin i goda vänners lag. Det här går nog bra. Bara det blir ljusare om dagen så sätter motivationen igång igen. Ska börja sy till Kastaria snart och Paragraf 19 rollerna börjar ticka iväg.

Men mitt i all stressen igår så fick jag ett sms,

"Nimm dir Zeit um zu träumen, es ist der Weg zu den Sternen!"

Tack, det gjorde min dag.

Note to self: Arrangera aldrig lajv där du måste vara koncentrerad och verksam i Februari.
Inte min dag
Wednesday, February 01, 2006
Börja dagen med stress och viljan att dra täcket extra mycket över huvudet. Skavsår - självklart! (viskar man sko till mina fötter så får de skavsår). Missade tåget och sket i ljusterapin för att ajg inte orkade komma för sent. Borde plugga. Måste sticka om en halvtimme till en jätteviktig lektion och stressa till först det ena mötet sen det andra. Halka, kyla, vinter, omotiverad, trött och negativ. Behöver mer energi. Slutklagat.

Letar efter lämplig kudde att lägga över huvudet för att slippa dagen