Rädd för våren
Thursday, March 30, 2006
Våren ger jazz musik känslor och pirr i magen oavsett om man pirrar för någon eller bara pirrar. Musiken i min låssaspod får bara vara glad och det gör inte att våren känns mindre fjäril-i-magen-pirr. Den Har en obehaglig förmåga att få en att känna sig olyckligt förälskad vare sig man är det eller inte, blandat med lyckorus som om man hade rosa 3 cm tjocka glasögon på sig. Våren betyder också nystart, frivillig och ofrivillig. Det är bara att kämpa på, inte kastas av hästen och härda ut! Eller? Måste man alltid orka? Måste man alltid hinna med allt som jag vill?

Anmält mig till fler lajv, sjukt kul kommer det att bli iaf. Sesången kommer närmare nu men det går nog bra, behöver inte sy så mycket. Mest ändra på gamla plagg och sy lite basplagg. Har lite spännande arbete framför mig också och sen ännu mer plugg.

Orkar inte med misslyckanden. Blundar för dem. Flyr.

Men våren är obehaglig och läskig för att den just ger sånna konsekvenser som nystart, pirr och ändrade vanor. Det är väl att svära i sin egen kyrka att säga så, jag som längtat så efter våren men nu när den knackar på dörren blir jag lite rädd.

Pysslar massa med sånt som jag egentligen inte alls har tid med, bortprioriterar sömn, mat och annat som jag borde göra för att ta hand om mig själv. Allt är precis som vanligt med andra ord.
Tappat bort
Tuesday, March 28, 2006
Jag vet inte vart det har tagit vägen, idag var jag tvungen att ändra inställningarna på min provdocka. Sedan mitten av januari har jag gått ned i vikt igen. Det har ju stått stilla väldigt länge. Idag är det en storlek till som jag vill gå ned, sen är jag vid ursprungsmålet. Det jag satte upp för tre år sen. Tio kilo på två månader nu. Skrämd. Nöjd. Glad. Läskigt. Allt genom att låta bli att äta vitt. Så lite socker, vitt mjöl och fett som möjligt. Gå mera, träna lite och ha kul. Dags att sy in kläderna ännu mer. Ofattbart. Och lite solt över mig själv.
Irritation
Tuesday, March 21, 2006
Åkte till skolan men väl där så hittar jag inte lektionssalen så jag vände och åkte hem igen. Irritation på hög nivå. Byggnaden jag skulle in i var låst. Förbannad. Nåja, hemma och syr istället. Gjort jättemycket på mina nya skor men har väldigt ont i händerna nu eftersom jag syr i läder.

Helgen var trevlig, min mor var på besök och även fast vi alla fortfarande är lite skärrade pga av olyckan så verkade både hunden och hon må bra, fysiskt ialla fall. Födelsedagsmiddag för Staffan, brädspel och rollspel. Fick spela Kajsa igen som hamnade i nya beklämda situationer, stackars liten. Men hon verkar ialla fall ha hittat lite vänner om hon sköter sina kort rätt. Berättar mer om dem senare.

Givit efter för frestelsen. Vet att jag verkligen inte borde, att jag inte har tid. Men om jag fortsätter att sy, spela rollspel och göra mina läxor så skadar det nog inte? Naiv. Vet att jag kommer få för det här senare.

Note to self: Du har inte obegränsat med tid till förfogan, ej eller obegränsade resurser av energi.
Bilolycka
Thursday, March 16, 2006
Idag kommer min mor på besök, messade henne imorse för att kolla om hon hade kommit iväg och när hon kommer så att vi kan planera in det. Hon ringde tillbaka och sa att hon satt i diket. Hon hade kört av vägen, rammat ett träd vid ena sidan men att hon och Emil mådde bra. Skräck, obehag och som alltid i "nära döden situationer" en övervälmigande känsla av tänk om. Sitter nu med massa mörk chocklad framför tvn och försöker bibehålla lugnet. Ställt in kvällen. Ställt in pluggandet som behövs för provet imorron, konsentration är inget jag har kvar just nu. Hon är på väg hit nu och jag bara längtar efter att få krama om henne ordentligt. Rädd. Skärrad.

Gjorde en liknande sak med min egen bil för tre år sen. Minnen kommer upp igen och jag kommer framförallt ihåg hur rädd jag var att bilen inte skulle kunna gå att rädda.

Tur i oturen.

Note to self: Fortsätt att köra försiktigt!
Ironi!
Wednesday, March 15, 2006
När jag alltså äntligen har tid och är på kansliets onsdagsmiddag så lagar de lax! Resultat: Det stinker fisk på hela kansliet! Trött, hungrig, sliten och frusen gav jag upp och åkte hem. Klockan var då strax före sex, alltså innan "folk" ens hann dyka upp.

En cool sak som hände var att tåget kom tio minuter efter att jag kommit till centralen trots att jag inte kollat när tågen går. Det händer mig typ aldrig.

Försöker plugga in ett nytt skriftspråk. Går sådär. Det grälar om plats brevid de andra två skriftspråken utöver vanligt abc i huvudet. Tröttsamt när man upptäcker att man skriver på fyra olika språk. Ungefär lika jobbigt som när man måste koncentrera sig för att höra på vilket språk man pratar, tänker, läser eller lyssnar till.

Note to self: Även om du kan lyckas lära dig att skriva så är det långt mycket svårare att läsa, (framförallt andras handstil!), det nya skriftspråket.
Återbesiktning
Wednesday, March 15, 2006
"Duktiga jag" åkte faktiskt till skolan idag, missat en del, men när jag kommer in i klassrumet så möts jag av massa lärare. Onda aningar. Jag ser min lärare och blir sur, varför har han inte sagt att det är studiedag? Han säger att han mailat mig men jag vägrar, och har sagt det massor av gånger, använda skolans dumma mailprogram. De har min riktiga mail så vad är problemet?

Sitter nu på kansliet och borde plugga till provet på fredag. Orka! Det känns nästan lite som vår ute men varje gång man blinkat färdigt så möts man av en ny besvikelse, ja, snön ligger fortfarande kvar.

Hoppas innerligt att O som jag pratade med bara några min innan jag stressade iväg till tåget hade bättre tur med sin start på dagen än jag. Men dagen innehöll en superbra nyhet:

Igår var bilen på verkstaden och idag blev det godkänd på återbesiktningen. Puh, en enorm sten föll precis ifrån hjärtat. Jösses, den måste varit väldigt tung för jag är alldeles matt i kroppen. Äntligen... Det är onekligen praktiskt med bil om inte annat när man ska åka till lajv men fan vad jobbigt det är. Fattig men glad.

Rollspelsrapport: Spel igår men inte det som vi brukar utan vi startade upp ett nytt eftersom det var så många som saknades till det andra och spelledaren kände sig lite krasslig. Alltså ny karaktär. Vilken tur att jag hade haft det på känning redan tidigare på dagen och arbetet ut en hel del olika karaktärskoncept. Det blev ialla fall Sci-Fi spel och den nya rollen heter "G" (Grace). Yrkesmilitär, rang Major och sniper/hunter aktig med gott självförtroende och betydligt mer kaxig än hon borde vara. Nu behöver jag bara hitta ett riktigt djup på henne så blir det nog roligt.

Mer lajv blir det. Pratade med en grupp i går som ska iväg i maj. Sugen. Hmm, behöver en hel del nya kläder men bara det är hyffsat billiga tyger så är jag villig att stressa lite för att hinna klart. Kul karaktärs idé.

Jag hävdar starkt att det inte är nästa dag förens mans sovit eller solen gått upp. Och eftersom solen, nästan ialla fall (butter och bitter), aldrig går upp såhär års i den kalla norden så borde det fortfarande vara igår och därmed borde jag fortfarande ha massa tid. Det kanske är därför jag alltid har så mycket att göra?

Note to self: En viss del utav varje dygn ska ägnas åt sömn. Dygnet blir inte längre om du undviker sömnen tills nästa dag.
Sömn
Tuesday, March 14, 2006
Jobb idag, betald meditation. Grymt skönt och dessutom är det bra för det underdimensionerad egot.

Fyra timmars sömn var alldeles för lite så väckaklockan stängdes av och jag fick ett par timmar till. Tidiga mornar med sena nätter, ekvationen går inte ihop. Och hur mycket jag än försöker lägga mig tidigare så blir det aldrig av. Sömn har alltid varit ett problem men inte på det sättet som många tror. Sitter jag stilla i mer än 3 min så slår kroppen automatiskt om och tror att det är natt. Har seriöst missat "Sagan om ringen - De två tornen" och "Matrix" på bio pga av det + många andra filmer. Jag brukar säga att jag ska sova film eftersom det brukar vara resultatet. Till problemet hör också att jag inte tycker om kaffe eller all form av te som smakar te, (driker bara nyponte för det har inte eftersomaken av te).

Note to self: Om du går och lägger dig vid midnatt så får du högst sex timmars sömn om du har lektion nästa dag.
Tyskland
Monday, March 13, 2006
Idag kom så det efterlängtade beskedet, Staffan får LIA (lärande i arbete, typ praktik men tydligen är det extremt viktigt att just säga lia) i Tyskland, närmare bestämt Nürnberg. Nu gäller det bara att vi hittar någonstans för honom att bo också. Men det ger sig säkert. Två månader blir han borta, lång tid men kanske är det bra att han äntligen får bo själv. Egna erfarenheter och en grym livserfarenhet. Läskigt.

Dagen har varit sådär riktigt bra, nästan ialla fall. Många glädje besked och lite läskigt nära inpå varandra. Nåja, hoppas att inte allt krachar. Självklart måste jag vara lite synisk och pessimistisk. Trots att jag bestämt hävdar att jag är realist! Men det är ingen som tror mig när jag säger så...

Solen har strålat hela förmiddagen och jag kom för tidigt till pluggträffen så jag fick sitta ute på en trappa och vänta. Kunde inte bli bättre med andra ord, grymt skönt och nästan hörde hur världen runt mig tinade, kom till liv. När jag skulle hem på kvällen var solen borta och kylan kröp ända in i hjärtat på mig. Frusen, kall och iförd alldeles för lite kläder så huttrade jag hela vägen hem. Älskade vår, vart är du?
Söndagen
Sunday, March 12, 2006
Glad. Jo, jag vet det är lite ovanligt men helt sant. Haft en mysig helg. Inte speciellt irriterad än och väldigt nöjd med att jag behövt sy in tre par byxor och nu måste göra om min nya kjol som jag köpte för en månad sen. Den är för stor nu och även om det är störande att inte ha några kläder som passar så känns det som en mindre irriterande sak som jag gärna tar med på köpet i kampen om vikten.

Lättja. Det är sol ute men att jag är alldeles för lat för att göra något åt det just nu.

Längtan. Borde gå ut och njuta men det känns samtidigt lite skönt att sitta inne vid datorn och häcka, man kan alltid lura sig själv att det är jätteljus och varmt ute, att man spelar WOW igen och att alla dessa anledningar tillsammans gör att man måste, ja man bara måste, dra ned persienerna för att kunna se skärmen utan allt för många ljusfläckar på sig. Den väldigt trevliga bieffekten av en sådan härlig lögn är att jag i hela 5,7 sekunder kan tro att det är sommar och varmt ute.

Stress. Imorgon är det måndag och en ny vecka börjar. Tusen saker jag inte gjort än och som jag verkligen borde göra.

Planering för Söndag. Börja titta på första säsongen av "Buffy" och försöka sy lite men komma på att jag inte borde hålla i nålar och tyg med nymålade naglar. (Friformsrollspelet jag är med på är "löst" (?) baserat på "Buffy"). Även titta på nya Gilmore Girls, en ritual som görs varje vecka tillsammans med ett glatt humör och soffmys.

Irriterad. Blir påmind om att imorron fortfarande är måndag och att det är snö ute. Inte bra. Försöker förtvivlat försvinna in i min drömvärld igen, kanske jag kan få mig att tro att jag är i "Stars Hollow". Våre ju inte fel. Bara det är sol och varmt så är jag iofs väldigt nöjd. Hoppas bara jag inte måste äta upp det jag säger nu på en varm och jobbig sommardag då jag klagar på att jag inte trodde att termometern klarade av sånna gradantal och ingenting hellre vill än att spontant kasta ut allt innehåll i frysen så jag kan krypa in dit för att sy färdigt allt innan lajvet. (Lajven?)
Tidig helgrapport
Sunday, March 12, 2006
Torsdagens höjdpunkt var spelet på kvällen. Som nästan inte höll på att bli av men en sms konversation med mycket känsla och gastkramande spänning kom så beskedet, ses kl 19 hos Nasse. Dagen var räddad (?!)

Rollspels recap: Tonårsångest i stora lass, hur stod man någonsin ut? Spelet var ljuvligt misserabelt och slutade som vanligt i ett moln av obehag och antiklimax. Min roll Kajsa har som vanligt hamnat i en knivig situation. David hälsar på Kajsa, (killen som hon hånglade med för ett par dagar sen). Hon har iofs hans cyckel och det är därför han är där tror hon tills han kläcker ur sig samma frågor som soc-kärringarna som Kajsa tidigare på dagen blåljög för om "sin situation"! Han har nämligen, utan att Kajsa vet om det, läst hennes viktiga och ytterst hemliga journaler. Kvällen blir sen och Kajsa vågar till slut fråga om David vill sova över.

Två timmars sömn senare vakar de av att Göran knackar på dörren och vill prata med Kajsa, han tycker att hennes vän ska åka hem nu. I ett plötsligt infall av tonårsrevolt så säger hon att taxin, som Göran beställt och väntar utanför dörren, minsan kan vänta till imorron bitti då de kan ta den till skolan. Hon springer (så gott hon kan eftersom revbenet inte har läkt riktigt än) tillbaka till sovrummet och låser snabbt dörren. Nedbruten och väldigt ledsen sjunker hon ned vid dörren där David hittar henne. Göran står kvar utanför med en mycket speciell "presence" som bara tonårsföräldrar utan känslor kan ha. David leder Kajsa tillbaka in i sängern där hon gråter ut i hans famn och somnar med en stor potion osäkerhet, förrvirring och ångest. Men David kan inte sova, Göran vaktar fortfarande sin dotter. Obehag.

På fredag blev det fest! Jag hävdar fortfarande väldigt starkt att jag inte blir bakfull, men jag kan nog inte argumentera emot att jag kan vara lullig hela nästa dag också fast utan illamåendet. (Ialla fall så kan jag inte säga emot det längre...)

Igår inleddes dagen med att jag åkte hem och sov, senare på kvällen blev det avancerade brädspel i goda vänners lag med paprika creps (vars innehåll borde stekts eftersom jag nu mer än tolv timmar efter konsumtion och noggran tandborstning fortfarande kan känna löksmaken). Det hela gick över i en hel natts filmtittande. Såg sånna filmer som jag aldrig skulle våra glo på om jag varit ensam hemma. "Day Watch" (filmen efter "Night Watch") , "Saw II" och "Battle Royale".

Kan alla varmt rekomenderas men det krävs att man har en stark mage, ingen mat framför sig och att någon lämligen stor person med biffiga muskler och ett allmänt macho beteende, som sorgligt nog inte var representerad utan fick ersättas utav två mindre men snälla killar, tänder alla lampor i närheten eller tycker det är helt ok att jag blir jätterädd och kräver att få hålla handen. Sen måste jag varna för de obehagliga spindlarna i både "Night Watch" och "Day Watch" men filmerna är så snygga att man kan blunda under de få scenerna. Obeskrivligt snyggt kameraarbete med inovativa sätt att berätta en story som utspelar sig så långt bort ifrån Hollywood att det blir omöjligt att räkna ut hur filmerna ska sluta.
Ekonomi
Wednesday, March 08, 2006
De månaderna som vi inte har pengaproblem mår jag oftast mycket bättre. Så istället för att ge studenter så pass lite att leva för att man inte vet hur man ska få mat för hela månaden och till slut blir sjuk av oro så kanske det är intelligent att höja studiebidraget. Kanske sjukskrivningsiffrorna skulle gå ned om man inte behöver få ångest när det gäller den akuta ekonomiska situationen?

Sovit under dagen, börjat städa och tvätta. Fyller på förrådet samtidigt som energinivån och toleransen höjs. Imorron är en ny dag och en ny början. Omstartning av systemet: 65% klart

Note to self: Om du grälar och predikar för saker till andra så är det nog väldigt bra för dig själv med! Kanske dags att följa sina egna råd? Exempel: "Mat är bra, stressa inte för mycket, ta en paus..."
Stress
Wednesday, March 08, 2006
Varför lär jag mig aldrig? Om jag gör såhär så kommer jag för eller senare må dåligt, men bara någon vecka senare kommer jag på den brilianta iden att göra just då. Ingen fara, det här klarar jag. Tills jag ovillkorligen ramlar ned och slår mig. Nåja, vila, mat, stressa ned och ta tag i allt från början. Starta om systemet. Ångest. Tror jag aldrig kommer att lära mig men varje gång jag måste resa mig upp igen så blir det lite lättare kanske, lite mindre fall. Tror jag.

Here we go! *Botar om*
Jävla SL!
Tuesday, March 07, 2006
Med en halvtimmes buffert så borde man hinna hämta kläder och gå fem min till träningslokalen tycker man. (Dessutom så sprang jag, ca 3 min). Det är trots allt inte alls långt härirån och tar nästan lika lång tid som att gå till träningslokalen på en gång men nej. Så roligt ska vi inte ha det. Svinkallt ute idag kan jag informera om och det blir inte roligare när resan som skulle ta 55 minuter blir förlängd med minst 30 minuters iskall kyla!

Summan: Kom till träningslokalen 19.05 och de hade låst omklädningsrummet. Med andra ord så kom jag inte in utan fick snällt gå hem igen.

Arg

Note to self: Lita aldrig på att en halvtimmes buffert fungerar på vintern. Och sysselsättning hjälper till att hålla tankarna borta från en jobbig rygg.
Sol men snö
Monday, March 06, 2006
Kylan är hård. Solen ler nu men värmen har inte riktigt hunnit sprida sig. Tar ledigt i några timmar till för att njuta av stillheten. Ryggen mår inte bättre, börjar bli orolig. /ignore

Syr och pysslar. Fryser.
Skön fest med vemodig eftersmak
Sunday, March 05, 2006
Första lite jobbiga var att festen var i Hallunda, ett ställe som har mycket historia för mig. Småångest och jobbigt men /ignore och det gick hyfsat bra. Platsen i stockholm som är mest förknippad med sorg och förlust.

Men festen visade sig inehålla massvis med gamla vänner och skön stämning. Mycket alkehol som jag verkligen försökte låte bli att röra allt för mycket ialla fall tills några av vännerna hade gått så att jag slapp skämma ut mig totalt men jag vet inte hur det gick med det. Ett par shoots senare och med väldgit runda fötter så fortsatte festen med mer av sånt som sånna kvällar ska innehålla. Blev ialla fall inte illamående vare sig igår eller idag. Jag inte bakfull vilket nog är bra för anars hade jag nog inte varit så fungerande nu.

Hittade dessutom tillbaka till en gammal vän som jag inte haft kontakt med på ett bra tag, vi pratade ut och förhoppningsvis så är allt lugnt nu. Och fick äntligen chans att lära känna en av mina ex nya tjej som visade sig vara jättegullig och det är kul att det går så bra för honom.

Fest, sprit, glädje, musik och allt i goda vänners lag. Helt klart en lyckad kväll!

Den vemodiga eftersmaken stannar dock kvar och kommer nog göra det ända tills han kommer hem igen. Det var nämligen en avskedsfest och kriget knackar på dörren. Imorron åker han till Afganistan. Skrämande att tänka på hur närvarande krig ändå är. Kommer att sakna honom jättemycket och håller alla tummar jag har att han kommer hem helskinnad, i en bit och levande. Gav honom lite bamseplåster och kondomer, Safety kit!
Snöyra
Saturday, March 04, 2006
Jävla vinter! Nåja, körde hem i maxhastighet på 60 km/h på motorvägen som inte var plogad och jätteläskig. Vill inte vara med om en bilolycka till. Vi fick för övrigt massa bra tips från en polare om vad det kan vara för fel på den. Lättad. Och ja, verkstaden där jag var tveksam har antagligen helt fel.

Kom just hem från en sjukt bra spelkväll! Stämningen var på topp och våra stackars karaktärer hamnade i klistret typ jämt. Totts att min roll, Kajsa, inte var i någon jättefara utifrån (förutom då någon knäckte ett revben på henne och hon senare lyckas bli så full och hög på smärt tabletter att hon glömnde det när hon hånglade med en kille som nästan hade ihjäl henne pga av kramandet) så var hon inte speciellt frisk i huvudet så hon krierade sina egna problem. Hon lyckas dessutom med konststycket att dra till sig all fara och göra den värre. Efteråt ber hon om ursäkt och är extremt ynklig. Tonårsångest på hög nivå med en massiv dos av self destruction. "Lajvade" runt bordet så mycket som vi kunde och ångest som spred sig. Hela sektionen slutar med att hon nyopererad blir buren av hennes far, som hon numera avskyr som pesten och aldrig haft en nära relation till, till sängen eftersom hon inte kunde gå själv. Obehag, äckel, vemod, kladdigt, hemskt, ångest, vidrigt... Fan vad skönt det var att spela henne! Är alltid lika kul när man kan "lajva" rollspel i total friform och känner att karaktären mer eller mindre driver fram sig själv.

Med en positiv ångest, om det nu finns en sådan? ska jag nu gå och lägga mig.

Vill att våren skall vara här och att det ska sluta snöa.
Vår?
Thursday, March 02, 2006
Lång dag igår och lär bli ännu längre imorron. En vänlig själ i min närhet som kan något om bilar har gått med på att titta på våran gammelgubbe imorron. Skönt. Blir med andra ord inget småland i helgen och även om det är synd så känns det oförskämt skönt att vara hemma och lata sig en helg. Eller nja, måste antagligen göra massa saker men har inget drirekt planerat. Men först är det morgonlektion och jag är skittrött. Varför innebär det alltid att jag bara ska få sex timmars sömn om jag är duktig och går i skolan? Har ju varit duktig idag och pluggat i flera timmar hemma hos en kompis. Innan dess så var vi och simmade. Bra att röra på sig om det bara inte våre så tråkigt att simma runt, runt o runt i den där jäkla bassängen.

Spelade rollspel, på riktigt, (alltså så som jag vill att man ska spela med mycket eller bara fri form inslag och "lajvande" runt bordet istället för regelkoboldande och äventyrsdrivande), i tisdags. Sjukt kul! Kanske blir något av på fredag, imorron, också. Spelar en 16 årig tjej i andra ring på gymnasiet som vill bli läkare. Hennes far är obducent och har en egen begravningsentrepenörs firma där dottern, Kajsa Loberg som min käraktär heter, hjälper till. Men de andra i skolan tittar lite konstigt på henne när hon svara i sin mobil med "Kajsa Loberg, Vila i Frid". Vetenskapen framför allt annat och ett väldigt rubbat förhållande till socialt omgänge i hennes närhet. Hon passar perfekt in.

Min rygg har startat krig mot resten av mig. Arg. I snart två dagar har den grälat och betett sig som om den "ägde stället". Tillrättavisningar hjälper inte, då blir man bara yr i huvudet av slaget man får. Poppar piller och hoppas på att det är en muskel jag sträckt. Men det är kusligt att inte veta vad det är för fel när det drar från rygg till mage och tillbaka. Jaja, /ignore. Värt att försöka även om det inte fungerar några längre stunder.

Jag har för övrigt i nästan två veckors tid bestämt mig för att det är vår. Dessvärre vill inte vädret riktigt gå med på det. Men jag inbildar mig att det är värt att frysa för att hoppas lite till och dessutom så vet ju inte våren att den ska komma nu om alla går omkring i tjocka dunjackor. Men det ser onekligen varmare ut även om jag aldrig skulle vilja ha på mig något plagg som har minst 70 fåglar på sitt samvete. Behöver jag tilllägga att jag blev ganska arg, minst sagt, när det började snöa igår? (Kanske har något att göra med att jag är lite kär i min nya vårjacka.)


Åkte till Uppsala igår för att glo på film och umgås med min "bästis". Skönt och roligt. Men jag tror inte att jag kommer kunna åka någonstans utan att köra vilse eller tro att jag kört vilse. Precis när jag skulle ge upp så började jag känna igen beskrivningen igen och trott eller ej så hittade jag utan att åka vilse enligt pappret en enda gång, vad mitt huvud höll på med är en helt annan historia.