Däckbyte
Friday, April 28, 2006
Steg upp jättetidigt idag för att hinna med allt innan jag ska iväg. Var dessutom tvungen att byta däck och mitt favoritverktyg var så pass uteslitet att jag var tvungen att använda korset. Det är ju jättetungt! Men jag klarade det efter mycket om och men, hade nog inte gjort det för något år sen. Tur att man tränar. Med det andra verktyget så kunde jag ställa mig och hoppa loss skruvarna vilket är betydligt lättare. Dock kom jag på den brilianta idéen att använda arbetshandskar efter två däck, då gick det betydligt lättare.

Jaja, klar med mina medeltidsskor äntligen. Note to self: Få aldrig för dig att sy dina egna skor! Det är grymt jobbigt! Själva skon är ok det är sulan som är tuff.

Igår kväll pratades det om att barn på dagis var så lättlurade. Man kunde helt enkelt skälla ut dragkjedan när den inte fungerade som den skulle och barnen mådde genast mycket bättre. Men min fråga var givligtvis, vadå gör inte ni så? Är jag ensam om att prata med saker, berömma bilen när den varit duktig och skälla ut sytråden när den vägrar trä sig på nålen? Själv tycker jag det fungerar alldeles utmärkt! Man ska behålla barnet inom sig säger "de" men vad är barnet inom dig och vad är barnsligt? För stora frågor som jag inte har tid med.
Upptagen
Friday, April 28, 2006
Om jag trodde jag var upptagen annars så är det väl extremt nu. I helgen är jag trippel och fyrdubbelbokad som det ser ut. Fullspäckat schema men förhoppningsvis lärorikt och roligt. Med en hel del festande också. Får berätta mer om äventyren efter helgen.
Kök
Wednesday, April 26, 2006
Jag kan laga mat, det är bara att jag är så otroligt ointresserad av allt som har med mat att göra. Alltså blir det många snabba lösningar. Müslie, bröd och sådant kallt brukar det vara. Ibland händer det att jag stålsätter mig. Då blir det pasta, ris eller helst av allt gröt. Förvånade mig när jag lyckades göra glödhoppar här om dagen. Riktigt avanserat! Först göra degen, sen steka den och sen äta. För många steg. Nyttig snabbmat eller helt enkelt ett "bli-mätt-o-få-allt-du-behöver" piller vore väldigt bra.

Note to self: Jag+laga mat=inte bra

Balans
Tuesday, April 25, 2006
Försöker släta ut kurvorna, få rutiner och skapa möjligheter till en vardag. Saknar Tadden vansinigt mycket. Vet inte hur jag ska göra med Izanagi, orkar inte umgås så mycket med honom som han förtjänar och vet inte om jag klarar av nya råttor just nu.

Försöker finna en balas i tillvaron. Vet hur jag ska göra i teorin men att genomföra det praktiskt är alltid svårare. Veckan som gott har varit ganska bra. Tuff men samtidigt väldigt rolig framförallt helgen.
Gonatt Tadden
Tuesday, April 18, 2006







Älskade lilla Tadden... Saknar honom så mycket. Sov gott min vän. Sorg.
Produktivt möte
Saturday, April 15, 2006
Jösses, tre timmars sömn senare började min långfredag på riktigt. Men det var det värt. Åkte in på styrelsemöte som var riktigt roligt. Så himla kul år det här kommer att bli! Hamnade på helt rätt position och är extremt nöjd med mina arbetsuppgifter. Efter ett långt möte så bestämde jag mig till slut för att i alla fall åka hem för att sova (där jag nu sitter med en sjuk Tadden i famnen) för att jag kände hur min näsa var beredd på att strypa mig inom kort. Ska försöka sova snart, ta hand om Tadden lite mer och lugna ned mig från min koffein hipe. Så nöjd med mötet!

Note to self: På kina resturangen har de inte en sallad. Och nej den inte ens den wokade maten är utan jättefet sås.
Spelnatt
Friday, April 14, 2006
Sovit väldigt lite natten mellan torsdag och fredag. Gick upp tidigt för att gräla lite. Sen plugga, gräla lite till och en behövlig avslutning av dagen i goda vänner sällskap. Fan vad skönt att de alltid kan få mig att tänka på annat. De är väldigt söta hela bunten.

Sjuk ångest natt med jättecoolt långäventyr, kan tillägga att jag precis kom hem efter en helnatts rollspel. Superkul! Nu är jag iofs sjukt trött men det var det fan värt! Ska försöka sova lite nu, väldigt lång dag imorron/idag med. "Sova" borta och har stort möte vilket är lite nervöst även om det kommer att avgöra mycket och är väldigt spännande.

Sömn!
Monster i köket
Thursday, April 13, 2006
Sy hemma och få saker och ting gjort. Segt hela dagen men fick en hel del sytt iaf. Men när jag intet ont anande går in i köket för att städa lite "anfaller" ett jättelikt monster mig. Eller nja, det skärmer mig väldigt mycket när jag ska lyfta en tallrik. Med ett hård grepp om Radar sprayen närmade jag mig vidundret igen och siktade. Men den gav sig inte. Jag vågade inte gå därifrån för vem vet vart den hade krupit och gömt sig då?

Livrädd ringer jag någon som kan ge mig moraliskt stöd. Förlåt att jag bettede mig som en idiot och skrek dig i örat men insekten var jättestor. Sprayade vidare på den och försökte undvika att få fullkomlig panik. Tänk om de andra inte hade dött, tänk om sprayen inte alls dödar dem? Men det var bara att vänta ett tag, lyssna på den snälla rösten i telefonen och sen spola ned den. Hemskt. Det tog några timmar innan jag kände att det var ok att röra sig i lägenheten igen. Skumt att jag blev så rädd idag när jag kunde vara hyffsat lugn bara för några dagar sen.

På kvällen var det rollspel, sjukt kul! Kajsa, den 16 åriga djupt deppade tjejen jag spelar, hamnar alltid i trubbel. Denna gången skulle hon promt rädda den personen som inte alls behöver bli räddad utan klarar sig bra själv bara för att bli kidnappad och nästan dö på kuppen. Spelmötet blev väldigt spännande, ännu en räddningsaktion av Kajsa, men nu av det andra slaget. I sista stund räddar David, vars familj är hennes fosterföräldrar och hon är förvirrat förälskad i.

Borde sova nu, lång dag imorron med. Bank, plugga, sy och spela.
Prioritera
Tuesday, April 11, 2006
Socialt liv, styrelseliv, känsloliv, "hemligt"liv och massor av rollspel! Jätteduktigt idag när jag återtog kontakten med ytterligare några gamla kompisar som gott förlorade genom åren. Förlåtit, glömt och gott vidare.

Tränat, sytt, varit på kansliet, myst med Tadden och lyckats nästan att glömma att man borde äta. Försöker se till att jag inte blir utbränd innan allt egentligen sätter fart. Ha! Ironi.

Prioriteringslistan ser ut som följer:
1. Tadden
2. Sverok
3. Rollspel
4. Lajv o sy till lajv
5. Vänner
6. Skola
7. Sömn
8. Mer sömn

Vänta det är något som saknas... Jo!

9. Mat?

Hoppas det här håller!

Nytt kapitel
Monday, April 10, 2006
Den här veckan har verkligen varit så jobbig men det var så värt det! Deppig och obehagligt nere men jag klarade det. Klarade mitt eget eldprov och är grymt nöjd. Helgen började med att "bästisen" kom över och hade tagit med sig våren. (Se bild). Tack!

Festen i fredags var riktigt lyckad, nya vänner som jag känner mig trygg med och ett välbehövligt "tema" på festen : "dränk dina sorger!". Jag brukar generellt sett vara emot sånt men det här var precis vad jag behövde.

Kämpade med mig själv för att sitta still på lördagen. Jobbigt. Stessat hela veckan och kunde inte förstå riktigt att jag bara kunde sitta hemma en hel kväll och inte göra något. Men det löste sig. Såg "Ice Age 2" med väldigt bra sällskap. Åt gott, skrattade åt allas bakfylla som jag återigen missat att ha och njöt av natten.

För en och en halv vecka sen så tog jag till slut steget och ändrade det som jag borde gjort för två månader sen. Ett nytt kapitel har börjat. Men det är alltid kämpigt att acceptera nya fakta, se en ny framtid, omvärdera alla tidigare beslut för att alla de helt enkelt inte är lika självklara längre. En ny framtid, en som är närmare den som jag trodde att jag ville ha för några år sen. Försöker hitta tillbaka till de gamla drömmarna, hitta nya möjligheter och nya visioner.

Igår var det så dags för nästa avgörande. Ett som jag inte hade makten över. Sitter här och bara småler, det här kommer att bli ett så kul år! Ett jobbigt år, massor av stress och mycket att göra men med möjligheter till stora erfaranheter och förhoppningsvis riktigt roligt. Det här har jag velat i många år nu men aldrig vågat tro att jag kan klara av det. Nu gäller det!
Att sova
Thursday, April 06, 2006
Sov förra natten igenom. Helt otroligt. Sen var det en lång, jobbig och ändå rolig dag igår. Hade bland annat ett förmöte som var väldgit lyckat. *Håll tummarna för mig på söndag*

Kom hem halv tolv, pratade med morsan i telefon tills kvart över tolv. Då inser jag att jag egentligen borde gå på morgonlektionen och att jag inte kommer hinna göra allt det där jag skulle hunnit med om jag inte gick på den. Så jag kommer inte i säng förens tjugo över ett. (Lägenheten är rosaprickig av post-it-lappar). Men när väckaklockan ringer imorse så fattar jag att jag aldrig kommer kunna spela rollspel ikväll om jag inte sover lite mer. Så här sitter jag nu med dåligt samvete över en missad exel genomgång och undrar om inte någon annan kan visa mig hur det funkar. Men jag sov igenom hela natten! I sägen! Sov nästan lika gott som Taji "Tadden" och Izanagi "Iza" gjorde när jag kom på dem häromdagen med att sova sked. Avensjuk.

Dags läxor, göra sig iordning och pyssel innan skolan som börjar om två timmar. Historia B, väldigt intressant men mindre kul att man måste göra en mastodontuppsatts. Jag hatar sånna, får prestationsångest.

Note to self: När du ser en vägg är det dags att sakna ned inte gasa! Om man tar en sak i taget och gasar så är väggarna bara av gips och inte solid betong!


Intelligenta idéer
Tuesday, April 04, 2006
Ok, jag erkänner. Det kanske inte var en av mina absolut bästa idéer men det kändes genomtänkt och bra. Men nu kanske jag kan lära mig till nästa gång.

Note to self: Om du har sprungit upp o ned till vinden hela dagen så ska du inte träna på kvällen också. Om träningsbyxorna sitter löst när de är nytvättade kan du ge dig fan på att de blir tre storlekar större när du tränar, (läs: rammar nästan av).

Var svimfärdig på träningen men envisa lilla jag tyckte att jag minsan kunde hänga med ändå! Nåja, nu har jag varit riktigt duktig och till och med lagat mat till mig själv. Mycket imponerad. Ska ta det lungt, plocka undan lite och sen sova. Förhoppningsvis ända tills morgonen.
Vinden
Tuesday, April 04, 2006
Äta frukost är bra och nyttigt. Men inte alltid inplanerat. När jag märkte att trapportna till vinden kändes ovanligt svåra kom jag ihåg att jag inte ätit. En grötskål senare ska jag bara försöka komma igång igen och kämpa vidare. Tagit en dag ledigt från skolan. För mig själv, de bryr sig inte men i mitt huvud är det ledigt från läxor och framförallt pressen av läxor. Göra en sak i taget. Vindrensning. Bära upp massa prylar, kasta massa gammalt och ta fram ett stort sybord. Det behövs verkligen. Min rygg är inte glad på mig men när jag är igång så tänker jag inte på den.

Mer vind, mer kasta. Ännu mer städa och sortering av prylar. Puh! Pust. Insåg ialla fall att jag inte kunde bära böcker upp till vinden, dem får någon annan ta. Allt annat har faktiskt gått! Och sen är det träning ikväll. Efter den här dagen borde jag kunna sova bra i ett renstädat sovrum. :)
Taji
Tuesday, April 04, 2006
Han blir bara sämre och sämre. Varit orolig i flera veckor nu. Han rosslar när han andas. Myser så mycket med honom som jag bara kan. Inget drag, ren bur, många pussar. Hoppas han klarar vintern och får följa med mig ut igen. Orolig. Min älskade lilla vän! Saknar Keneda så jag blir galen, vill inte behöva sakna Tadden också.

På bilden ligger han och sover i min säng. Nymyst, mätt och alldeles genomnöjd. Extra mat och extra kramar.

Hans knöl har i alla fall gått bort igen. Den fjärde gången på exakt samma ställe, hoppas verkligen att den inte kommer tillbaka. Vill inte att han ska lida men vill så gärna ha kvar honom så länge som det går. Keneda sa till när det var dags att släppa taget. Måste bara lyssna. Nu ligger han och sover i sitt rör och gungar alltid lite fram och tillbaka för att man sover skönast så. Eller hur?
Natt
Monday, April 03, 2006
På dagen kan jag vara stark. När det är ljust ute, när solen skiner, när jag är bland folk kan jag stänga av och ignorera. Verka stark utåt. Men när nätterna kommer är allt tomt, tyst och ensamt. När ska jag kunna sova igenom en hel natt igen? Behöver verkligen sömnen.

Vårstädningen tar långsamt form. Utrensning. Utstädning.

Första jaktronden är avslutad. Djuprengörning av sovrummet och nån natt på soffan.
Jag kan själv...
Monday, April 03, 2006
Note to self: ... fungerar faktiskt bara när jag kan själv!

Dö kräk, dö! Springer runt i lägenheten beväpnad med dammsugaren och en stor flaska radar.

Funderar allvarligt på att sätta in en jobbannons. Den skulle lyda ungefär såhär:

"Söker vänlig själ att ta bort alla spindlar/insekter ur min lägenhet. Även kock utbildning är uppskattat då mindre matlagning och eventuell inhandling kan förekomma.
Erbjuder: Evig tacksamhet och en kram om du är söt (Värderas av anställningsansvarig)"

Eller kanske inte?

------
Uppdatering

Note to self: "Jag kan själv!" är tydligen bara en fråga om envishet.

Har precis, alldeles själv, lyft min stora dubbelsäng (180-200cm madrass). Nöjd, förvånad, imponerad.
Vårstädning fortarande
Monday, April 03, 2006
Städar, donar, fixar och känner ändå inte att jag hinner med allt jag borde. Utnyttjar koffein high till lite till pyssel. Ork, kom igen nu Frida! Kämpa! Måste få avsluta en del prodjekt innan staplarna med upgifter är så höga att de ramlar omkull och slår ned i huvudet.

Note to self: På natten sover man, gärna varje natt. Du kan inte hinna med allt på en dag, dela upp "att-göra-listan". Du är inte hur stark som helst även om du tror det, lyft med benen.

Ny favolåt: Covenant - Ritual Noise (Skyshaper)
Hård, konkret, grym och sköna live minnen till den. Längst fram, sjungandes.

Dansar, sjunger, pysslar. /Ignore = glad!
Söndagsångest
Sunday, April 02, 2006
Borde gjort massor vid det här laget men la mig i ett bad istället och somnade. Det finns få saker som är så sköna som ett varmt bad på en söndag när man vägrar erkänna att man kanske är lite bakis ändå. Men söndagsångesten gör sig snart påmind igen, massor att göra och en tung vecka att se fram emot. Ska tända överallt och sätta på bra musik, då brukar jag komma igång.

Note to self: Om du gör något så blir det gjort!
Vårstädning
Sunday, April 02, 2006
Utrensning och ompyssling. Ett behov av att gå i gamla vanor som inte är bra. Omstukturering. Totalras och uppbygnation av något nytt, något bättre, något eget.

Massiv läxläsning, sy tills fingrarna blöder, städa och ändra vanor.

Förhoppningsvis så får jag mer att göra nästa söndag. Försöka att vara hemma utan att göra sånt jag inte har tid med. Och prioritera socialt umgänge som rollspel och kanslimiddag.

Rollspelet de sista veckorna har varit fantastiskt. Ångest, mera ångest. Tonårsdrama. Underbart!
Covenant
Sunday, April 02, 2006
Otroligt bra! Stod längst fram och de körde alla riktiga favoritlåtar, "Dead Stars", "We stand alone", "Call the ships to port", "Ritual Noise" och många fler. Packat med folk och en packad jag. Normaltillstånd för mig numera är lite småflörtig, kramig och ofta glad. Nu när det är vår (snön ute ignoreras) blir det lite värre, jag blir mer flörtig. Om man sen häller sprit på det som dessutom gör att assosiationerna tar "trevliga" vändningar så blir resultatet att alla i min närhet tror att jag tok limmar på dem. Men det är ganska kul att sedan bara försvinna i folkmängden och se lite oskyldig ut, så som man bara gör med två flätor och kjol.

"Jag skulle ju aldrig!", "Haha, trodde du verkligen att jag ville något med dig?", "Jag är alldeles för full, glad och oskuldsfull för att förstå vad du menar" - attetyden är effektiv.

Gräl innan men det kunde med nöd och näppe glömmas med lite mer att drika och goda vänners sällskap. Sen blev det några timmars nattbuss hem men som tur var höll en väldigt vänlig själ mig vaken så att jag kom av rätt.