Vego & konst
Friday, April 27, 2007
Har arbetat i grymt tempo för att bli klar med arbetsproverna och skolan. Men det löste sig. Förra veckan fick jag reda på att jag kommit in på alla de tre konstskolor jag har sökt till. Jippi! Skuttar. Nu gäller det bara att välja vilken jag ska gå på. Beslutsångest. Alla är jättebra!

"Köttindustrin står för 18 procent av växthusgasutsläppen, vilket är mer än transportsektorn. Naturvårdsverket förespråkar att köttkonsumtionen i Sverige måste minska med 75 procent för att det ska nå en hållbar nivå. Men trots de enorma problemen känner ytterst få till köttkonsumtionens miljöpåverkan."

Citatet som fick mig över kanten. Jag kan inte längre försvara mina ideal och själv gå på dem. Orkar inte stå upp och äta kött när jag vet hur fel det är bara för att jag inte får i mig tillräckligt med näring annars. Det finns andra sätt. Det handlar bara om lathet och iofs igen ekonomi. Men hjärtat går först. Kan bara inte längre. Nu kvarstår bara problemet att jag inte får äta baljväxter, fribrer och massa annat. Läkarna håller på att allergitesta. Så om någon har ett bra tips för hur man kan få i sig näringen som vegetarian utan sånt, kasta dem hit! Första steget i en lång kamp.

Många nya projekt på gång och precis som vanligt är det alldeles för många bollar i luften. Gäller bara att lära sig att inte bli träffad när man inte längre kan jonglera. Bland annat kan jag bara varmt rekommendera Verklighetsspel.se.

Komvux är tyvärr inte alls så roligt just nu. Visar sig att läraren hade lite mer fel än vad jag först trodde. Både obehagligt och jobbigt. Vill bli klar, trött på lärare som kommer på kant med mig. Trött på att alltid attackera först och sen tänka efter. Trött på tonårsrevolutionen som aldrig tröttnar på att skrika i huvet på mig. Samtidigt som det är den som får mig att orka ta upp kampen. När jag ser mig omkring på stan blir jag rädd, mer rädd för de grå ansiktena, tomma, kalla vardagsrytmer och likgiltiga än något annat. Att inte "orka" göra något åt saken för att man bara säger sig själv att det i alla fall inte kommer leda till något skrämmer mig. Jag vill aldrig bli sån. Varje gång jag reagerar på det sättet och kommer på mig själv skäms jag. Vägrar tystna. Bedriver en kamp på mitt sätt men tänker inte ge upp. Det som får mig att gå upp på morgonen, när allt är grått och nyheterna bara talar om de ekonomiska besvären som människan har råkat ut för, är den ljusrosa naiva tanken "om alla bara tar ett steg i rätt rikting så kommer det bli en bättre värld". Hoppas bara de inser att utan miljön finns det inga vägar de kan köra sina dyra bilar på.

Dagens sötaste småspel: Orisinal
Dagens nervöstaste: Arbetsintervjuven, Håll alla tummar!
Nine Inch Nails!
Tuesday, April 10, 2007
Gissa vilken söndagens konsert var? Du får tre försök på dig...

Morsan var här från över långhelgen och som 50 års present blev det Nine Inch Nails. helt underbart och precis i rätt anda. Trent var lika duktig som vanligt tyvärr sög arenan. Anexet precis som tidigare erfarenheter har inte blivit bättre, framförallt inte när man är kort. Tycker inte det brukar vara ett så jobbigt problem men nu var scenen för låg, ljudet för dåligt eller så kanske alla runtomkring mig gått på växtnäring. Hur som helst vart det en riktigt lyckad kväll och låtarna ringer fortfarande i öronen på mig.

Veckan har varit tuff och den här blir inte bättre. Geografiprov idag men inget direkt svårt, spydde ut mig all möjlig fakta och resonomang på 5 frågor som tog mig 20 A4. Tror jag lyckades få med allt. Ett geografiarbete, ca 5 mindre uppsattser, minst 6 tavlor och teckningar skall vara klart senast på söndag kväll. Jobb, obligatorisk skolutflykt, träning och läkarbesök är inplanerade. Spännande uppgift att hitta tid för sömn och det sociala livet eller sverok får helt enkelt vänta. Puh!

Lyckades måla en tavla igår, blev faktiskt riktigt nöjd! Ena skolan kräver bilder av verkligheten och orginalen. Gah! Bara att ligga i med andra ord. Hopplöst ju!

Månades Konsert: Nine Inch Nails
Dagens födelsedags barn: Morsan

Omotiverad
Tuesday, April 03, 2007
Fasiken! Hur kan jag vara så otroligt omotiverad när det gäller ett ämne jag egentligen tycker om? Miljö och Naturfrågor tycker jag är jättekul och intressant. Men då skolans kunskaps nivå är låg blir det inget nytt jag lär mig utan bara hur jag ska kunna formulera så att läraren blir glad. Jag fattar det mesta och det är sällan jag får den efterlängtade känslan av "Ahaaaaa....!".

Framförallt tror jag det handlar om att det jag måste göra, oavsett om jag tycker det är roligt eller inte, känner jag extrem olust för. Behöver tvinga mig själv, men jag lyckas verkligen inte alltid. Långt ifrån alltid. Har istället en väldigt kreativ period, inledd av att jag fick ett par konst modell jobb. Då gäller det att sitta blixt stilla, inte prata, inte lyssna på musik, inte läsa. Övergiven med ens egna tankar. Betald meditation eller funderar tid. Urskönt men det gäller att hitta en teknik för att få tiden att gå. Utesluta allt annat ljud, koncentrera sig och bilda en egen bubbla i verkligheten. När alla konstobjekt finns omkring en är det omöjligt att inte inspireras.

Hetaste pyssel/hantverks "prylar" just nu:
1. Göra smycken, plocka isär gamla och bygga om
2. Göra om gamla kläder, framförallt utmana ödet och testa nytt
3. Teckningstekniker att studera, även snabb kroki på tunnelbanan =)

Sitter jämt, jämt, jämt och funderar ut nya projekt inom de grenarna. Hopplöst! Geografin kan liksom inte konkurera. Sverok dessutom väldigt roligt, framför allt att lika med design grejer. Det jävligaste och saken som gör att koncentrationen blir ännu mer störd är internet. Det absolut bästa verktyget för att skriva är gmail doc spreds. På så sätt kan jag göra läxor vart jag än befinner mig och behöver inte oroa mig för att datorn kraschar, vilket beräknas hända hyfsat snart. Skulle behöva göra en omformatering och på så sätt lyckas rensa bort allt skit som exet installerade på den. Varje gång han skulle oppta så gjorde han bara saker värre. Till slut fick han Herman förbud. (Datorn heter Herman).

Dagens kom ihåg:
Förra onsdagens fri scen kväll på Engelbrekt hade många bra dikter o framträdanden. En som etsats sig fart är en intervju.
"Hur kändes det första gången du insåg att du var heterosexuell?"
Och innehöll också följande frågor:
"Vem var den första du berättade det för?
"Hur reagerade dina föräldrar, blev de besvikna"?
"Vilken var din första heterosexuella upplevelse?"

Alla är lika mycket värda oavsett djur eller människa och skall få göra och tycka vad vi vill. Underbart formulerat och ett av den mest slående kommentarerna för gaykulturen.
April, April...
Monday, April 02, 2007
... jag kan lura dig vart jag vill!

Sverok känns roligare än nånsin. Det brukar ju vara såhär i början av året men jag hoppas verkligen på att det kommer fortsätta såhär. Massa nya idéer och projekt på gång. Det enda negativa är att jag gärna lägger mer tid på det än skolan och arbetsproverna. Det konstanta gnagande dåliga samvetet för det gör sig påmind och driver på. Varför är alltid alla andra saker roligare än det man måste göra? Även att diska skulle vara roligare nu än det som jag brukar tycka är roligt annars.

Gårdagens skämt: 1 april hemsidan på Sverok Stockholm
Gårdagens ännu bättre skämt: Morsan gick på det, hook line and sinker. Hon ringde mig och lät orolig för att jag skulle vara ledsen då distriktet hade lagts ned. Och vad skulle jag göra nu med allt mitt engagemang. Jag sa att jag får väl börja jobba med hyresrättsföreningen här och pyssla med bättre soppsortering (vilket iofs är en bra idé men jag aldrig kommer orka ta tag i eftersom min hyresvärd suger).

"Jaha, jo... ja allt engagemang är ju bra, så länge man gör nånting brukar jag ju säga..." Var hennes respons. Bet mig hårt i tungan för att inte skratta. Sen berättade jag att vi var på väg till Mallorca med hela styrelsen, för hon hade väl sett bilden på hotellet? Visst det kostar ju en del men Distriktet betalar ju.
"Nä, är du på väg dit? Nu? Oj, jösses.... ! Men hur länge blir du borta då?"
"Tja, en vecka eller två kanske, beroende på hur länge pengarna räcker..." sa jag obekymrat.
Och då trillade polletten ned. Hörde myntet slå ned i golvet och ekot som efterföljde.
"Nä, du ljuger! För vi ska ju på Nine Inch Nails konserten den 8 april!"

LOL, japp. Konserten är en 50 års present och på morsans begäran (woho!) ser vi dem för andra gången.

Enda nackdelen med att ha en morsa som delar ens musiksmak är att i tonåren var det svårt att göra revolution.