Det är bankens fel
Tuesday, October 31, 2006
Hade tvätt tid men eftersom allt höll på at torka kände jag mig duktig och utnyttjade tiden. Alltså, jag åkte till skolan, hyrsesvärden och baken. Men banken i kungsängen är inte en föreningssparbak fick jag svar på idag igen. Trotts att de har den fula kronan som symbol, nej baken i kungsägen heter klyftigt nog "Sparbaken i Enköping". Mycket intressant.

Så jag satte gasen i botten och körde till Jakobsberg. Där har de en bank med rätt namn, ja till och med det nya fula namnet. Men se deras bankomater var trasiga och eftersom jag i min enfald lyckats skaffa mig ett visa kort och nu, tre vekor senare, äntligen kommer iväg till baken så kan de alltså inte hjälpa mig. Går därifrån efter att jag rykt åt mig korten och skällt ut dem ordentligt. Inte mitt fel att deras teknik är trasig och att de har dåliga öppentider, på det svarade han att de faktiskt hade öppet till sex en dag i veckan. Wow!

Och självkalrt kom jag försent till tvätten...
Fria?
Thursday, October 26, 2006
Så, nu är det alltså avklartat. Färdigt. Slut. Håller papprena i handen och läser långsamt. Tron på Kärleken försvinner sakta bort. Så varför ska jag orka bry mig? Bedövat läser jag skilsmässobeviset igen. Jag borde fira, nu är det över. Varför är jag inte glad? Jag är inte ens ledsen bara trött. Höst.
Klar med Buffy (Seriehysteri?)
Monday, October 23, 2006
Sett alla avsnitt nu, klar med alla sju sesånger. Mer än hundra timmar Buffy bakom mig. Favortiavsnitten är "Once more with feeling" (Självklart!) och det när Buffy tror att hon är psykiskt störd och bor på ett mentalsjukhus. Läskigaste var "Hush" och "The Body". Slutet var fantastiskt bra. Men vad ska jag hitta på nu? Någon som kan tipsa mig om en serie som måste ses? L word har inga nya avsnitt ute, Prisonbreak tittar jag på, Gilmore Girls finns det ett nytt varje vecka precis som Desperate Housewives. Jag vill naturligtvis helst se en som är klar, så jag slipper vänta på nya avsnitt hela tiden. Har även sett hela Futurama och Red Dwarf.

Saker som gör serier bra är humor, rätt sorts humor. Viktigt. Karaktärer som är väl utarbetade så att man kan följa deras tankar. Spänning på nästa avsnitt, något som gör att man vill se vidare och härliga intriger.

Har börjat titta lite på Weeds men har nog inte riktigt kommit in i den än.

Annars har jag alldeles för mycket att göra och alldeles för lite angasemang och tid för något egentligen. Känns som det inte är jag som har kontrollen över stora delar av min tid. Har många minnesluckor och klockan kan plötsligt rinna iväg utan att jag vet vad jag gjort.

Varit på total detox förra veckan, tar en lite break nu igår och idag, går på imorron igen. Och fan det ger resultat. Tränat och känner mig hyffsat duktig. Och har hittat ett nytt favorit godis, cashew nötter i yogurt. Mums!
Träning
Tuesday, October 17, 2006
Det går bättre o bättre, tack vare att jag är så sällan hemma så hinner jag knappt träna. Men jag är tillräkligt dissiplinerad så att jag tar varje chans jag har. Och det börjar märkas en skillnad. Baspasset idag var lite lamt, medelpasset igår var bättre men jag borde tagit i mer tror jag. Hmm, om jag har tid imorron så kanske det fanns ett till pass. Nöjd.
En hektiskt tid
Tuesday, October 17, 2006
Som märkts så har jag knappt tid att skriva just nu. Allt för mycket händer. Jag vill sova mer. Den lilla tid jag har för mig själv spenderas framför Buffy och med att sova lite till. Sällan nåbar, sällan tid för något. Det kommer att bli bättre i november. Tror jag. Det måste bli bättre då. Trött. Men såhär roligt har jag nog sällan haft.
Note to self
Thursday, October 05, 2006
Note to self: Jag är jättemörkrädd, det är inte en bra idé att titta på Buffy ensam när det är mörkt. Och nej det spelar ingen roll hur många lampor man tänder det är lika läskigt ändå. Att jag aldrig lär mig!

Var tvungen att ringa någon som kunde sitta och hålla handen genom resten av avsnittet. Ska titta på något avdramatiserande nu och låta personen i andra luren sova mot att jag lovar att inte titta på mer Buffy inatt.

Dag+Buffy=bra, Natt+Buffy=Inte bra
Rus
Wednesday, October 04, 2006
Jobbat sex timmar idag, först krokimodell 3 timmar och sen skulpturmodell 3 timmar. Alltså sex timmar stillasittande, sex timmars tid att fördriva i huvudet och koffeintabletter som håller mig vaken. Sex timmars medidation och design tid. Överkreativ var resultatet efteråt. Vill göra allt samtidigt, det var länge jag såg former och färger i allt. Vill måla av hela världen, träden har aldrig varit så vackra förut. Färger är intensiva, formerna ger ingen ro. Huvudet är på högvarv. Musiken pumpar in i mitt huvud och hotar att spränga kroppen om jag inte får dansa, inte får sjunga, inte får skutta hem genom natten och skrika av glädje. Rus.

Vill göra allt, vill dansa, sjunga, skutta, hoppa, leka, brodera, sy, designa, skapa, måla, teckna, rita, kriera... Allt! Det snurrar runt runt i huvudet. Har inget tålamod kvar. Satt och ritade på tåget hem. Blev faktiskt nöjd. Då vet jag att jag har jobbat, för då är självkänslan lite bättre än innan. Då är hela världen ett bättre ställe att vara på. När jag blir stor vill jag skapa.

Fantasin spinner vidare. Jag sitter tyst och stilla hemma för att njuta av mitt rus. Vill inte släppa taget. Måste le, skratta och tindra med ögonen. Om jag får känna såhär en gång i veckan i vinter så slipper jag medicinen. Då har jag motivation nog att orka med allt och med tabletter i systemet så får jag inte de här topparna. Håller alla tummar. Pirrar. Det känns som när man är nykär, fast i konsten. Går inte att beskriva. Tror det är dags att börja måla nu. Lycklig.
Spöregn
Sunday, October 01, 2006
Var på en mysig fest igår, skönt att komma ut. Och eftersom det var så vart så kunde jag ha en sommarklänning och ballerinaskor. (Självklart en stickad tröja, extra tjocka knästrumpor och vantar men ändå!) Problemet var bara när vi gick hem, himmelen öppnade sig och vattnet brakade ned. Efter bara 20 meter var jag redan dygnsur. Så när man redan är blöt och ialla fall kommer hem ganska snart så finns det bara en vettig sak att göra. Hoppa i alla vattenpölar du kan hitta!