Kära Vägverket!
Thursday, June 14, 2007
Det här är en offentlig uppmaning till er. Ni förvaltar våra vägar här i landet och även skyltarna som hör därtill. Exempel på hur en skylt kan se ut finns här brevid. Sådana sitter uppe vid vägarna och finns att till för att visa vägen.

Det finns dock ett problem. Om skyltarna är för få eller för dåligt placerade gör de inte sitt jobb, det innebär att bilisterna kör fel, blir irriterade och därigenom kör mindre säkert. Det påverkar också miljön att de hela tiden kör vilse. Detta borde motverkas, det är en relativt enkel lösning. Kontra de pengar som läggs på vilse, bilolyckor i stress och miljöförstöring pga av många felkörningar borde fler skyltar vara betydligt billigare även för er skattkista. Framförallt i Stockholms skulle jag persoligt rekommendera att i vilket fall som helst skylta till motorvägarna ordentligt och korrigera de skyltarna som sitter fel eller är otydliga.

Citat från Vägverket
"Vägverket arbetar för att ge medborgare och näringsliv bra förutsättningar att göra resor och genomföra transporter.
Vägverkets arbete ska leda till att vägtransportsystemet har god standard, att det är samhällsekonomiskt effektivt och tillgängligt för alla människor. Det ska vara säkert, miljöanpassat, jämställt och bidra till regional balans."
(
http://www.vv.se/templates/page2_2____3670.aspx , http://www.vv.se)

Tack för er tid och om förhoppningar på en mer inkluderande omvärld där vem som helst kan hitta sin väg, gående, cyklist som bilist för alla tre har problem i nuläget.
| |
This entry was posted on Thursday, June 14, 2007 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

2 comments:

On Friday, June 15, 2007 at 1:09:00 AM GMT+2 , Anonymous said...

Behandling med järnrör är väl inte oetiskt i sådna här fall?

 
On Friday, June 15, 2007 at 6:17:00 PM GMT+2 , isobelll said...

jag tror inte det, de måste ju ha massa över eftersom de inte använder dem för att sätta upp skyltar iaf!