komvux - Basic idioti
Thursday, March 08, 2007
isobelll på bitskt gnäll humör igen.

Komvux
Dessa fullkomliga idioter! Ok, för att ta det från början. Kursupplägget är kanske inte det mest smarta någon kommit på. Först och främst så är det alltid 5 eller 10 veckors kurser oavsett ämne, en hyffsad idé så att man blir av med trista kurser snabbt. Men problemet är uppläggen på de här kurserna. Eftersom det är omöjligt att preja in några år på några futtiga veckor så väljs det alltid ut vad kursen ska koncentrera sig på och det sägs att det skall göras i samband med elevinflytande eftersom det är så skolan är tänkt att funka nu. Men gör det? Nej.

Vidare så är nivåerna så olika på komvux att det är nästintill omöjligt att lägga det på en någerlunda vettig kunskapsnivå utan att köra över massa folk. Reslutatet är att vi andra sitter av tid. Och det vore bra om man kunde göra en prövning men nej, det kostar 500kr ! och dessutom så får man inte ut gymnasiepoängen för CSN eftersom man redan kan allt och inte pluggar de veckorna. Gah!

För att göra en lång historia kort så är jag grymt trött på komvux och dess omotiverande kunskapsnivå. Och när väl något som man inte kan kommer så är man redan för oegagerad för att orka ändå.

Annat just nu är Sverok jobb, som vanligt men eftersom det är årsmöte om 10 dagar är det allmän stress för att få klart allt som inte hunnits med innan dess.

Dagens citat: "Så du jobbar någon tid alls?" (Varning! Dåligt internskämt, fråga om du vill ha den roliga förklaringen.)
Dagens serie: Heroes

Dagens lägenhet: Brorsans nya, grattis!

Note to self: To do listor funkar bara om man faktiskt gör något på dem.
This entry was posted on Thursday, March 08, 2007 and is filed under , . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.

1 comments:

On Saturday, March 10, 2007 at 1:18:00 PM GMT+1 , Anonymous said...

Jag vill ha den roliga förklaringen :)